AED

Ventrikelfibrillatie en atriumctomie zonder pulsatie – dit is een defibrillatorbehandeling waarbij elektrische impulsen naar het hart worden gestuurd om het afwijkende ritme te corrigeren. Als de elektrische impulspaden niet goed werken, begint de hartspier snel te verkrampen en krijgt dan een hartstilstand. Het is het meest voorkomende probleem op de spoedeisende hulp.

Wat kan leiden tot Vaguszenuw? De nervus vagus veroorzaakt kramp in de hartkamers, de belangrijkste pompkamers van het hart. De kleppen in de hartkamers sluiten zich om te voorkomen dat er te veel druk naar achteren stroomt. Het gevolg is dat zowel het hart als het bloed tegen de gesloten kleppen in proberen te pompen. Deze toestand is de oorzaak van een hartaanval.

Wat zijn de tekenen en symptomen van ventriculaire fibrillatie?

Het meest voorkomende symptoom is de snelle en onregelmatige hartslag die meestal een “no-cease” ritme wordt genoemd. Andere symptomen zijn:

– overvloedig zweten

– ademloosheid

– verwarring

– misselijkheid

– zweterige handen

– klamme huid

Hoe moet ik getest worden op ventriculaire fibrillatie?

Wanneer een arts vermoedt dat een patiënt ventrikelfibrillatie heeft, zal hij gewoonlijk een ECG (elektrocardiogram) maken om de hartslag te meten en te kijken of er elektrische impulsen onregelmatig zijn, en vervolgens de hartactie van de patiënt nader bekijken. Als deze tests geen uitsluitsel geven, kan een Mitral Valve Prolapsing Obstruction (verstopping van de mitralisklep) worden vermoed. Dit betekent meestal dat het hart vernauwd is en een obstructie vertoont. Een arts kan dit meestal vaststellen door naar het hart te luisteren en naar de bloeddruk te kijken.

Hoe wordt het behandeld?

Meestal krijgt de patiënt medicijnen om een bloedstolsel op te lossen dat het vernauwde bloedvat kan verstoppen. Soms worden operaties uitgevoerd om de obstructie te behandelen en het defect te herstellen. Dit wordt vaak gedaan door chirurgen tijdens een angioplastiek of ballonangioplastiek. Bij deze ingreep wordt ook vaak een tune restaurante uitgevoerd.

Hoe weet ik of ik een Vagus Zenuw heb?

Het hart heeft de neiging in een ritme te kloppen om een regelmatige doorstroming te handhaven. Kleppen tussen de boezems en de kamers sluiten om te voorkomen dat het bloed naar achteren stroomt. Het probleem is dat de klep niet volledig sluit, waardoor het bloed naar achteren kan stromen en de hartspier vertraagt.Spataderen kunnen zich voordoen in de oppervlakkige aderen rond de kuitspieren of rond de onderbenen zelf. De kleppen sluiten niet volledig en laten het bloed naar achteren stromen.

Lees meer:

AED kopen