Laser ontharen Schiedam

 

Wat is een IPL-behandeling? Intense Pulsed Light (IPL) is een behandeling waarbij lichtenergie op de huid wordt aangebracht die door het melaninepigment wordt geabsorbeerd. Het resultaat is een vermindering van het aantal haarschachtjes en een gladdere huidtextuur. IPL ontharen is geschikt voor bijna alle delen van het lichaam, voor zowel mannen als vrouwen.

Is een IPL-behandeling doeltreffend bij dikke of donkere haren? Omdat IPL ontharing gebaseerd is op melanine, kunnen blonde, rode of grijze haren niet doeltreffend met IPL behandeld worden. Negatieve haarresultaten zijn echter niet helemaal accuraat omdat de technologie lichtere haren bij de wortel behandelt. Om deze reden moet u een professionele IPL-behandeling ondergaan om uw haar te kunnen behandelen.

Voor vrouwen met wit of grijs haar kunnen IPL-behandelingen echter een veilig alternatief bieden om het haar te verwijderen. Omdat de technologie gebruik maakt van licht dat door de huid gaat, kan IPL het haar en het haarzakje tegelijkertijd behandelen. Dit betekent dat je na één IPL-behandeling tot 3-5 jaar kunt stoppen met laserbehandelingen, elektrolyse of harsen.

Wat zijn de kosten van IPL? U vraagt zich nu waarschijnlijk af of een IPL-behandeling pijnlijk is. Ja, IPL is lichtjes pijnlijk, maar het is verre van pijnlijk. De behandelingen duren slechts 10 tot 15 minuten, waarbij uw arts een kleine naald inbrengt en een kleine hoeveelheid oplossing (of voorgeschreven formule) injecteert. De meeste mensen vinden de kosten van IPL de tijd en de pijn meer dan waard.

Als je nog aan het beslissen bent of IPL al dan niet geschikt is voor jou, is het nu een goed moment om enkele laserspa’s en -klinieken te bezoeken om te zien wat een IPL-laserbehandeling zal kosten. U kunt betalen voor een sessie in de loop van een paar dagen tot enkele maanden. Verschillende klinieken hanteren verschillende prijzen voor IPL, dus u kunt het beste meer dan één kliniek bezoeken om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

De meeste IPL-klinieken en -klinieken rekenen het volledige bedrag aan, naast een kleine vergoeding voor de service. Afhankelijk van het ervaringsniveau kunnen de kosten van IPL met enkele dollars variëren. Nogmaals, de totale servicekosten worden bepaald door het type laser en de apparatuur die de kliniek gebruikt.

De gemiddelde kosten van IPL ontharingsbehandelingen lopen uiteen van $300 tot $800. Voor de verwijdering van gezichtshaar kan een IPL-apparaat voor thuisgebruik worden aangeschaft voor slechts 400 dollar. Met dit apparaat kan de hoeveelheid stroom die tijdens de procedure wordt gebruikt, worden geregeld. Er zijn tegenwoordig veel IPL-apparaten op de markt. De FDA heeft Wellibraderm goedgekeurd, het apparaat dat het meest wordt gebruikt voor ontharingssystemen thuis.

Welk apparaat u ook kiest voor thuis laserontharing, zorg ervoor dat u alle instructies en aanwijzingen grondig doorleest voordat u met de procedure begint. Als u niet zeker bent over het uitvoeren van laser ontharing thuis, wilt u misschien overleggen met een professional die gespecialiseerd is in deze techniek. Zij kunnen u beter wegwijs maken in de apparatuur en u alle technische details uitleggen voor een veilig gebruik ervan.