Burn out hulp

 

Wanneer iemand zijn verplichtingen jegens zichzelf en anderen niet kan nakomen, voelt hij zich zowel gefrustreerd als schuldig. Ze haten het gevoel te falen. Dit is een veel voorkomende manier om burnout te ontwikkelen. Er is sprake van burnout wanneer mensen het gevoel hebben dat ze niet meer verder kunnen, maar dat niet willen accepteren. De onderliggende reden voor burnout kan een opeenstapeling zijn van ziekte, emotionele tegenslagen, pensionering, fysieke stress. Alles wat in het leven stress begint te veroorzaken, kan een trigger zijn om burnout te ontwikkelen.

Veel mensen grijpen naar verslavingen om zichzelf te kalmeren en een gevoel van veiligheid te creëren in tijden van verhoogde stress. Alcohol, nicotine, gokken, te veel eten, ongezonde relaties, geld of seksverslavingen kunnen een snelle tijdelijke verlichting bieden.

Zelfmedicatie is een tweede hulpmiddel om onderliggende problemen te vermijden. Een alcoholist verliest bijvoorbeeld de controle door zich van anderen te isoleren. Een heroïneverslaafde isoleert zichzelf; terwijl de seksverslaafde zijn leven opoffert aan het proces van het najagen van een ander voor de volgende paar minuten.

Wat is “tweewekelijkse stress”?

die een ontlading ijsberen 180 graden dichterbij voor hen kust.

Kort gezegd, dit is goed, maar het is niet genoeg. Mensen die je moeten opvolgen weten wanneer je “gezond” bent. Tenslotte weten ze hoe het gaat en moeten ze op de aanwijzingen wijzen zodat ze een beetje voorzichtig zijn met het in twijfel trekken van wat je zegt dat je doet.

Eindelijk, hier is de grote:

Als je de minuten en dagen van de drie of meer misbruiken bij elkaar optelt, is het een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Het is een serieuze tijd, maar niet zo erg als overeten. Maar slecht eten wordt slecht eten als je de tijd wacht om met het geld over de brug te komen.

Laten we de hiërarchie van de gevaren en de gevolgen vaststellen, zodat u begrijpt wat stress en burn-out zijn en op welke gebieden u terecht kunt voor hulp en hulp. Wij weten dat u zich gezond wilt voelen en gezond wilt zijn.

Lees meer

Welzijn coach